Sponsoractiviteiten

Care Foundation organiseert gedurende het jaar verschillende sponsoracties die geld opbrengen voor de projecten in Roemenie. Denk bijvoorbeeld aan een strandsponsorloop, een volleybaltoernooi, een deur-aan-deur collecte of een scholenactie. Wij werken met een actiecoördinator die alle acties in Nederland coördineert.
Heb jij een fantastisch idee en wil je graag meehelpen? Laat het ons weten!

Sponsor een student

Care Foundation ondersteunt een aantal studenten in Roemenie op verschillende universiteiten.
Je maandelijkse gift geeft een student de mogelijkheid op een leven zonder armoede. Via Care Foundation ontvangt een student naast de opleiding ook huisvesting, goede aanvullende voeding, medische zorg en geestelijke vorming. Je krijgt de kans om een relatie met hem of haar op te bouwen door contact via e-mail.

Help een kraamvrouw

In de Roma gemeenschappen worden veel kinderen geboren. Dit gebeurt in een groot aantal gevallen in ongezonde en onhygiënische situaties, of in het ziekenhuis of thuis. In beide gevallen is hygiëne en goede voeding essentieel voor de gezondheid van moeder en kind. U helpt al een kraamvrouw door een eenmalig bedrag te doneren van € 45,00.

Sponsor een scholier

Vanuit de kleuterschool, de basisschool en het huiswerkprogramma van onze partnerorganisatie Associatia Laleaua stromen ieder jaar meer kinderen door naar de middelbare school. Dit jaar zijn er maar liefst 7 tieners begonnen aan de middelbare school, nog nooit zijn er zoveel vanuit de Roma gemeenschap Tarnaveni doorgestroomd!

Veel van de kinderen uit de Roma gemeenschappen voelen zich achtergesteld ten opzichte van de lokale Roemeense bevolking. Vooral op het gebied van kleding, hygiëne en schoolspullen maar ook bijvoorbeeld in deelname aan schoolactiviteiten. 

Jouw maandelijkse gift van  € 20,00 euro per maand ondersteunt een scholier.

Help mee als vrijwilliger

Samen met meer dan 25 vrijwilligers door heel Nederland kun jij op allerlei manieren meehelpen om kinderen weer kind te laten zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Meehelpen tijdens sponsoractiviteiten;
  • Anderen enthousiasmeren over het werk onder Roma- en weeskinderen, laat kinderen weer kind zijn!
  • Deelnemen aan een projectreis;
  • Zet jouw talent in voor Care Foundation; wil je graag meer doen maar weet je niet wat? Neem dan zeker contact met ons op.

Nieuwsbrief