Moving Closer

Care Foundation zendt sinds september 2010 vrijwilligers uit die voor langere tijd werken en wonen in Roemenië. Deze longtermers werken binnen het project Moving Closer. Care Foundation ontwikkelt daarmee verschillende programma’s om de Roma- en weeskinderen te ondersteunen. Juist door de aanwezigheid en interactie tussen longtermers en projectteams weten wij precies wat de behoefte is op de projecten in Roemenie.

Momenteel bestaat het longtermproject ‘Moving Closer’ uit vier hoofdpijlers, namelijk, Educatie, Evangelisatie, Morele Vorming en Gezondheid.

Educatie
Care Foundation heeft educatie hoog in het vaandel staan. Wij willen dat meer kinderen met grotere regelmaat naar school gaan en stimuleren hen hierin ook tijdens motivatiegesprekken met hen en hun ouders. Ook geven we les op een naschools studieprogramma van onze partnerorganisatie Stichting Laleaua.

Maar educatie gaat verder. We willen ook dat ouders leren hoe ze het best voor hun kinderen kunnen zorgen. Daarom hebben we een alfabetiseringsprogramma voor moeders opgezet, ook geven we voorlichting op diverse gebieden en zullen we in de toekomst cursussen gaan organiseren!

Evangelisatie
Het belangrijkste doel van Care Foundation is Gods liefde laten zien aan de Roma. De activiteiten die Care Foundation ontplooit zijn altijd met een christelijke basis en het is ons verlangen dat Roma steeds meer de echte en ware God leren kennen. Dat is ook voor Moving Closer dé basis. Daarom ontplooien we diverse activiteiten die gericht zijn op evangelisatie: een jongerenkoor, jongens- en meidenclubs en mariniersclubs!

Morele Vorming
Het bijbrengen van belangrijke normen en waarden is een erg complex en uitdagend doel. We begeleiden gezinnen, maar ook jongeren individueel met als doel hun sociale en maatschappelijke ontwikkeling!

Ook tijdens de jongens-, meiden- en mariniersclubs wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van persoonlijkheden.

Gezondheid
Slechte gezondheid en slechte hygiëne en daarnaast onwetendheid op deze gebieden is in veel opzichten de basis van diverse sociale en maatschappelijke problemen. Daarom organiseert Care Foundation onder andere gezondheidslessen, spreekuren en medische voorlichting.


 

Het Moving Closer project van Care Foundation is nog steeds aan het groeien. Op het moment werken we met vier vaste longtermers op de projecten, maar ook komen er regelmatig vrijwilligers die voor een kortere periode een project komen ondersteunen! In het jaar 2014 zijn Linda Pieffers, Jorrit Lange, Leon de Rover en Ruben Marissen als longtermer in Roemenie werkzaam zijn.

Wil je met een van hen in contact komen? Dat kan!

Nieuwsbrief